HOMEMOGELIJKHEDEN | EVEN VOORSTELLEN | VOOR WIE | ERVARINGEN | CONTACT
 
 


Even voorstellen:

Ondine Gordijn (1959).

De basis voor mijn ervaring op het gebied van het huishouden is gelegd in de jaren dat ik de leefomgeving van ons gezin met vier kinderen vorm gaf en verzorgde.

Ik nam een aantal jaren deel aan de ”Werkgroep Huis en Gezin” (Driebergen) . In deze groep deden we onderzoek naar de onderliggende processen en wetmatigheden van het huishouden, en de spirituele dimensie daarvan. We organiseerden landelijke conferenties en werkgroepen over deze thema's.

Ik werkte 9  jaar bij de therapeutische leef-werk-gemeenschap Urtica-de Vijfsprong in Vorden  waarvan 6 jaar als therapeutisch werkleidster in het huiswerkgebied op het erf. Met de kok en de huisgroep (cliënten en bewoners) verzorgden we de maaltijden, koffie en thee, en onderhielden huis en haard.

Ik wil de ervaring die ik in deze jaren heb opgedaan nu inzetten in mijn werk als professional organiser / huishoudcoach.

Mijn motivatie voor dit werk komt voort uit de overtuiging dat we allemaal een eigen plek nodig hebben, waar we ons prettig voelen en onszelf kunnen zijn. En ook dat huishouden, als het eenmaal goed loopt, een bezigheid is waaruit je een stuk rust kan halen; en na een hectische dag de verbinding met de levende omgeving en met jezelf kan herstellen. Dat je je goed kan voelen door je eigen plek te verzorgen.